miércoles, 28 de octubre de 2009

Comunicado y reacción inmediata y contundente del PSC

A diferencia de lo que ocurre en el PP, he aquí la reacción del PSC:
Davant les informaciones que es deriven de la investigació de l’Audiència Naciona d’un presumpte cas de corrupció que afectaría l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet, i que ha ocmportat el registre de diverses dependències municipals, i el fet que hagin estat cridats a declarar l’Alcalde i un Tinent d’Alcalde i d’altres persones, algunes d’elles tècnics municipals, i des del máxim respecte a la presumpció d’innocència i a les actuacions judicials, el Partit dels Socialistas de Catalunya vol fer la següent Declaració:

La preservació de la dignitat, la trasparència i la imatge d’honestedat de les institucions és pels Socilistes de Catalunya una prioritat absoluta, recollida en els postres Estatuts i en el nostre Codi Ètic.

Per tant, i sense prejutjar en absolut quines responsabilitats personals i penals puguin derivar-se, si l’autoritat judicial prengués mesures que afectessin els càrrecs electes que han estat cridats a declarar, prendrem les següents decisions:

Demanar la renúncia com a regidors i susprendre de militància els càrrecs electes objectes de l’actuació judicial.

Proposar al Ple de l’Ajuntament l’elecció inmediata d’un nou Alcalde.

La Commisió Ejecutiva del PSC es proposa d’anomenar sengles Comissions Gestores a l’Agrupació de Santa Coloma de Gramanet i a la Federació del Barcelonès Nord. Mentre no s’hagin constituït aquests organismos, les actuals funcions de les Comissions Executives de l’Agrupació i la Federació abans esmentades, queden suspeses y seran temporalment exercides per la Secretaria d’Organització del PSC.

Demanar a tots els càrrecs electes socialistas o a tots el militants la màxima col.laboració amb la Justicia en la seva tasca per esclarir uns fets que, de confirmar-se, serien d’una gravetat extrema i manifestament incompatibles amb la pertinença al PSC.

2 comentarios:

ximo dijo...

Esperaba con cierto interés tu anunciado post sobre el tema Santa Coloma y me encuentro con el comunicado oficial del PSC. Pues que bién.

Silvialamisma dijo...

Perdona, es cierto que no cumplí con lo dicho, dicen que el hombre propone y la falta de tiempo dispone. (como verás he acomodado el refrán para una atea como yo)
A falta del comunicado, me pareció importante y oportuno después de haber asistido a una asamblea, publicar el comunicado del partido porque me pareció que era la respuesta adecuada que habría cabido esperar de cualquier partido político serio y no las payasadas, los comentarios huidizos, las salidas de tono, y el ninguneo, que suele últimamente regalarnos el PP. Todo menos contundencia con los posibls corruptos.
Como yo no le doy importancia a mi opinión, pues muchas veces dudo si tengo razón, y no siempre estoy acertada, de eso me doy cuenta después claro, no sabía que alguien pudiera esperar con interés una opinión mía, pero si es así, te la daré, aunque lo más lógico es que te decepcione. Te aviso que no soy humilde, más bien a veces es lo contrario, pero si digo lo que pienso y a veces por desgracia como lo pienso, y eso da pie a muchas malinterpretaciones a priori.